Kerkorgel

Het kerkorgel

Kerkorgels hebben als belangrijkste taak om de gemeentezang te begeleiden. Daarvoor zijn ze speciaal toegerust. Daarnaast worden er ook concerten op gegeven.

Kerkorgel bouwen

Soms is het niet meer mogelijk om een orgel te restaureren. Of is er een andere reden waarom u een nieuw kerkorgel wilt laten bouwen. Wat de reden ook is, de bouw van een nieuw orgel is kostbaar. Daarom is het des te belangrijker dat u zich goed oriënteert. Zo vindt u de orgelmaker die bij u en uw wensen past.
Van der Putten bouwt kerkorgels naar historische voorbeelden. U kunt hierbij denken aan orgels in de traditie van de 17de en 18de eeuw. Bijzonder is dat wij ook orgels naar middeleeuws voorbeeld maken. Zowel uit de vroege middeleeuwen, denk aan de 10de eeuw, als uit de latere middeleeuwen, vanaf de 13de en 14de eeuw. Lees hier meer over onze middeleeuwse orgels.

Zo gaan wij te werk

We hanteren een persoonlijke en intensieve werkwijze. Vooraf doen we uitgebreid onderzoek naar instrumenten die in het gewenste profiel passen. We maken een grondig plan met natuurlijk goede tekeningen. Zo weet u hoe uw orgel eruit gaat zien. Bij het afwerken van de klank luisteren we natuurlijk heel goed naar uw wensen.

De bouw van een nieuw kerkorgel neemt doorgaans tussen de 6 maanden en 2 jaar in beslag.
Bekijk onze portfolio eens om een aantal kerkorgels te zien die Van der Putten gebouwd heeft.

Materialengebruik

Bij de bouw van het kerkorgel gebruiken wij alleen natuurlijke materialen. Zoals eiken, grenen, libanon ceder, red ceder, been, kersenhout en ebbenhout.

Wij vervaardigen alle onderdelen van het orgel (behalve de ventilator, die elektrisch aangedreven is) in onze eigen werkplaats. Ook het orgelmetaal gieten en schaven wij zelf.

Kerkorgel restaureren

Naast nieuwbouw van kerkorgels kunt u ook bij ons terecht voor restauratie. Bekijk eens onze portfolio om een idee te krijgen van eerdere projecten.

Meer weten?

Neem contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over alle mogelijkheden.