Over ons

Over Van der Putten

Van der Putten is een orgelmakerij, gevestigd in het Groningse Winschoten. Onze werkplaats bevindt zich in Weener (D). Hier werken betrokken mensen met een grote passie voor historische orgels en oude stemmingen. Zij beheersen het eeuwenoude ambacht van orgels bouwen als geen ander.

We zijn een klein en daardoor flexibel bedrijf. De kern van het bedrijf bestaat uit Ingrid Noack-Kirschner (directeur) en Winold van der Putten (oprichter). Elk project kan rekenen op onze volle aandacht en persoonlijke benadering. We werken samen met een paar goede partners. Waaronder orgelbouwers Harm Kirschner en Mense Ruiter orgelmakers. Voor houtsnijwerk en kasrestauratie werken wij samen met Tico Top.

We zijn misschien klein, maar werken aan grootse projecten. Een voorbeeld is de nieuwbouw van het orgel in de Evangelische Kirchengemeinde in Bremen-Walle (D), dat geheel gericht was op de tijd van 1650. Het mocht zo compromisloos mogelijk doorgevoerd worden, wat zelfs de inrichting van een eigen gieterij en het gieten van platen op zand inhield.

In al die jaren hebben we vele nieuwbouw- en restauratieprojecten gedaan. Hierbij hanteren we een bewezen en zeer gedegen werkwijze.

Restauratie van orgels tot 20 stemmen is onze specialiteit. Hoe ouder het instrument is hoe beter. Ook bouwen we graag nieuwe kistorgels en kleine huis- en kerkorgels.

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over onze expertise. Wij vertellen u graag meer!