Onze werkwijze

Zo werken wij

Het begint met een gesprek

Het eerste gesprek met u, daar begint elk project mee. We gaan uitgebreid in op uw wensen, verwachtingen en eisen. Tijdens dit gesprek ontstaan de eerste ideeën. Deze ideeën vormen we om tot een plan.

Vaak is een officiële orgeladviseur betrokken bij een project. Wij hebben, vanzelfsprekend, regelmatig een goed contact met uw adviseur.

Offerte maken

De volgende stap is het doen van onderzoek. Naar het type instrument, de orgelmaker. Vaak gaan we op stap om andere instrumenten te zien en te beluisteren. We moeten het hele proces doordenken om een gedetailleerde en uitgebreide offerte te kunnen maken. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om de nieuwbouw van een orgel of een orgelrestauratie.

Vaste prijzen

Onze offertes hebben over het algemeen vaste prijzen. U komt dus niet achteraf voor verrassingen te staan.

Aan de slag

Na goedkeuring van de offerte gaan we beginnen met de uitvoering van het project. Gaat het om een restauratie? Dan nemen we het orgel in zijn geheel of in gedeelten mee naar onze werkplaats. Hier restaureren we alle onderdelen. Vervolgens brengen we het orgel weer terug naar zijn eigen plek.

Bij nieuwbouw maken we alle onderdelen in onze werkplaats. Vervolgens monteren we het orgel op de plaats van bestemming.

U bent altijd van harte welkom om ons op de voet te volgen. Bijvoorbeeld door onze werkplaats te bezoeken.

Oplevering

Is het orgel klaar of de restauratie voltooid? Dan ontvangt u van ons een uitgebreid verslag van alle werkzaamheden. Hierin staan alle relevante maten en mensuren. Ook lichten we hierin uitgebreid toe hoe we tot bepaalde beslissingen zijn gekomen.

Bekijk hier een restauratieverslag (pdf)

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over onze expertise. Wij vertellen u graag meer!